Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Regn och rusk

Kategori:

men vad gör väl det, vår gamla vita Subaru gick igenom besiktningen utan en anmärkning och Vilja gick som en dröm. Så idag bryr jag mig inte alls om vädret.

Jag red inte sålänge men den otaktmässigheten hon hade förrgår var bortblåst idag, hon dansade. Vi bytte vart tredje och gjorde kvartspiruetter. Den övningen med att varva bakdelsvändning med galoppfattning får henne så fin, så tack för den AC. Slutorna i trav börjar flyta riktigt bra och jag kan varva öppna och sluta längs långsidan utan att hon ändrar takt. Hon funkar riktigt bra på kandaret nu. Har anmält mig i LA:6 och Msv B:4 den 22 mars det ska bli kul, ser fram mot den.

Sofia har kul i Jämtland och imorgon åker Kenth och Erika också norrut.

Här är en jättefin bild på Fideli.



Andromeda är alltid den som håller sig framme när man kommer till hagen, om ingen annan vill komma in så kommer hon ändå.

 

Inatt vaknade vi av att mössen sprang i golvet, det rasslade ordentligt, ska nog ta och ringa Anticimex för vi har avtal med dem.



Hönorna värper inte mycket alls, något ägg om dagen bara, men de verkar ha ruggat fördigt nu och börjar bli riktigt fina, vi har ju fått en liten tupp till som är av samma vita ras, men har har skadat kammen så han ser lite tufsig ut.

Har idag varit och pratat ridbana med en grävmaskins firma här de har gjort de flesta ridbanorna häromkring, skulle gå på ca 90 000 kr+ moms med dränering och grövre grus + 0.8 ca 15 cm på toppen, men har vi tur så kanske vi kan byta in lite matjord. Fick tillbaka ansökan från EU-stödet och måste göra en massa kompletteringar och ha med offerter, det är ju nästan omöjligt att överhuvudtaget få en offert nuförtiden, elfirmorna har vi varit i kontakt med hur många gånger som helst. 

Kommentarer

  • sanna säger:

    Har ni pratat med flera firmor? Tror jag vet vem ni har pratat med. Fick i princip samma summa av den firman och ev. byte med matjord. Talade med en annan firma oxå och fick då ett bättre pris med byte mot matjord. Prova att ringa Mikaels Grävtjänst i Brastad, dom har oxå gjort en hel del ridbanor. Vi löste det genom att köpa en gammal grävmaskin till ett bra pris och göra den själva. Blir en hel del billigare och dessutom så har vi mer användning av den på gården,tex att gräva bort dyngstan. Lycka till!! Mvh Sanna

    2009-03-04 | 07:18:37
  • A-C säger:

    Va kul att man kan bidra med nåt till sin gamla tränare!

    2009-03-04 | 08:42:04

Kommentera inlägget här: