Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Söndag 6 december

Kategori:

Sofia tävlade Vilja idag och hade i första klassen 0 fel och fick clearround rosett. I andra klassen missade de ett hinder och fick lägga en volt och fick 4 fel, men hon vann den klassen ändå och svävade nog på små moln hela em. Sofia rider så mjukt och fint. Ni kan se filmerna på http://sofiaelinab.blogg.se/


Ebba och Diva gick en jättefin runda i LD och hade 0 fel i grundomg och 0 fel i omhoppningen, hon kom tyvärr utanför placering men var nöjd ändå och stilmässigt var det super. I LC hade de 1 vägring men i övrigt gick det fint.

Sen har vi haft träningar Kenth har kört igång med löshoppningen och det var 9 st med idag, det är bra träning speciellt om man av ngn anledning inte vill hoppa sin häst själv eller har en unghäst, eller kanske bara vill se hur hästen bär sig åt när den hoppar utan ryttare.

Jag hade dressyrträning och det är många som vill trimma inför KM nästa helg. Det är kul, var 22 st anmälda när jag kollade igår.

Dagens glädjeämne var Viktory, han var riktigt fin idag och vi kunde träna både skolor och samla honom i galoppen och träna fattningar, han bjussade verkligen till idag.

Vi har faktiskt hunnit lite annat också i helgen, vi gjorde var sin prio lista som såg ut så här och så gjorde vi förstås Kenths saker först! men vi hann faktiskt med alla fyra.

Mariannes prio:
1. Förbereda för vatteninkoppling. ( vi satte upp en vattenkopp och varmvattenberedaren som jag köpte för några månader sedan på blocket.se)
2. Dika bort vattnet vid sidan av stallet (allt vatten rinner till en brunn som vi inte vet om det finns något utlopp i, nu är det snart en lervällingssjö där)

Kenths prio
1. Flytta foderhäcken till Divas hage och köra dit en hösilagebal ( det innebar ett par timmar jobb för den är svintung och vi snubblade genom leran med den) Och sen städa lösdriften för att traktorn skulle kunna köra igenom där för den andra vägen är helt sönderkörd. (lervällingssjön)
2. Laga hönshuset (vet egentligen inte vad som var sönder, men någon vägg, Kenth fixade det här själv.



Kommentarer

  • Nina säger:

    Men vad ser jag, Har ni skaffat traktor!??

    2009-12-07 | 09:56:56
  • Tina säger:

    Grattis till hoppframgångarna!! Vad duktig du är Sofia och vad roligt att Diva "hoppar på" så bra. Hälsn Tina

    2009-12-09 | 09:44:12
    Bloggadress: http://nadir.bloggsida.se

Kommentera inlägget här: