Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Lördag 19 december

Kategori:

Det var rejält kallt i morse -12 grader och det är inte vanligt här nere så hästarna var extremt pigga idag.
Hos farmor i Ytterhogdal var det -34 grader igår.

Idag var det KM i hoppning och även KM kombinerat med dressyren, spännande värre, eftersom Emma ledde efter dressyren och Sofia 2:a och Elin 3:a, Emma var först ut av dessa. Men det gick inte alls för han var nog övertänd och reste sig rätt upp efter 1:an och sen rev Quito 4 hinder och fick 16 fel, sen var det Elin och hon fick 1 rivning, däremot gick Emelie in och gjorde en kanonrunda och rev bara 1 hinder i omhoppningen.

Sen var det Sofias tur och Vilja hade varit överladdad hela dagen men började äntligen lugna ner sig och såg nästan seg ut, men hon gick nolla i grunden och skulle precis starta omhoppningen och fick lite applåder, då smällde Vilja till och la på flera bocksprång och när Vilja bockar så far man, det har många varit med om även om det numera är väldigt sällan. Om ni tittar in på Sofias blogg så är det filmat. Det var jag som filmade, men faktiskt så såg jag inte i kameran vad som hände för då hade jag stängt av den mycket tidigare, men Sofia tyckte att det var bra att jag filmade så hon fick se hur det såg ut. Sen skenade Vilja runt ridhuset med sadeln under magen, inte kul. Sofia slog sig i ryggen men var nog mest besviken att hon inte fick rida klart.



Så Emelie vann hoppningen på sin unga häst Timbaro, och Sofia kom 2:a trots att hon inte red omhoppningen, de övriga hade fel i grundomgången. 3:a var Jennie och Panti som förargligt rev sista hindret, men Panti såg också lite överladdad ut.

Och så vann Sofia kombinationen så hon åkte hem och var väldigt nöjd.

Och så vår lilla pärla Diva som gick som ett spjut med duktiga Ebba idag, de gick dubbelnolla och hade näst bästa tiden och kom 2:a i KM:et efter Agnes och Lina som vann, välförtjänt efter mycket tränande. Agnes vann även kombinationen på ponny, och hennes syster Frida kom inte långt efter, hon kom 3:a i hoppningen.
2:a i kombinationen var Johanna med Akka och 3:a Johanna med Eddie.

KM Hoppning häst:
1. Emelie Pousar - Timbaro
2 Sofia Björk - Vilja
3. Jennie Josefsson - Panti

Kombination Häst:
1. Sofia Björk - Vilja
2. Emma Hörnfält - San quito
3. Emelie Pousar - Timbaro

KM-hoppning Ponny:
1. Agnes Harrysson Hansson - Lina
2. Ebba Essman - Diva
3  Frida Harrysson Hansson - Lina

Kombination Ponny:
1. Agnes Harrysson Hansson - Lina
2. Johanna Woxmark - Akka
3. Johanna Larsson - Eddie

Sofia har tagit 8 rosetter de senaste 3 helgerna med Vilja, där ligger man i lä.

Kommentarer

  • Tina säger:

    Grattis Sofia!! Och Grattis Ebba o Diva också!!!

    2010-01-01 | 22:39:09
    Bloggadress: http://nadir.bloggsida.se

Kommentera inlägget här: