Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Fredag 4 december

Kategori:

Har tränat för Pernilla idag, det blir tyvärr så länge emellan Ankis gånger nu, uppehåll under hela december, trist. Men det gick hyfsat bra, vi jobbade med att få Vilja att jobba mer med bakbenen och hon blev till slut riktigt fin,

Från början kändes det inte så bra för Vilja hade ingen lust att bjussa på något extra, och jag hade ridit fram henne för kort stund, så hon gick inte fram och krökte ihop halsen så den blev så kort,kort.

Nu ska hon iallafall gå KM för Sofia i både i hoppning och dressyr, sen blir det vila i två veckor.

Och så börjar det bli dag att börja med Andromeda, hon ska ju gå treårstest i vår. Igår la jag på henne tömkörningsgjorden och så fick hon stå med den medan jag klippte Diva. Verkade inte bekomma henne alls. Hon är snäll och trevlig att hålla på med. Vi ska försöka komma igång med löshoppningen, men först måste hon lära sig backa, det hade varit problematiskt att få ut henne ur hästtransporten när Kenth skulle träningsköra henne en sväng i transporten för ett tag sen.

Andromeda är ju blind på ett öga, men rör sig väldigt fint, så det är en liten utmaning det här. Sofia skulle ta sig an henne och träna backning, med början imorgon, ni lär väl få se bildbevis på Sofias blogg.

Kika in på http://sofiaelinab.blogg.se/ så får ni se när Sofia var iväg och tränade hoppning för Jossan i Munkedal i onsdags.


Kommentarer

  • Agneta Söderberg säger:

    Våran pålle vill inte heller backa ur transporten. Det är ju en D-ponny så han ryms att vända(men ett och annat täcke har fastnat). Det är just att han måste backa nedför som är svårt. Vi fick ett tips att tömköra bakåt ur finkan men har inte provat. Känns som det är mycket att trassla in sig i, om det inte går bra. Kommer ni på något knep får ni gärna berätta!

    2009-12-04 | 23:13:07

Kommentera inlägget här: