Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tisdag 21 april

Kategori:

Vi har börjat slita med att ta bort taggtråden uppe på ängarna, det är både taggtråd och taggbuskar, så det är tjocka handskar som gäller, på 1 timme kommer man ca 10 m, så det kommer att ta tid.

Jag och Vilja tränade för Anki, tur att det bara var träning för så fort jag skulle rida programmet MSV B:3 så blev det kaos, jag red fel väg hur många gånger som helst, fick inte alls till takt och schwungen i traven som tidigare under passet. Innan programridningen så gick hon bra, Anki tyckte precis som jag att Vilja hade "kommit upp ett snäpp" och blivit mer självbärig.

Kenth och Pandora var iväg och tränade för Emma Emanuelsson och Pandora hade skött sig lysande, han hade kunnat ta ihop och länga henne och hon var högt över hindren i alla lägen. Fast jag var inte med så det här har jag bara fått återberättat. Men det hade varit kul och givande. Nu laddar de för hopptävling den 1 maj. Pandora är helt återställd och verkar må bättre än någonsin. Hon älskar att hoppa och Kenth behöver bara lägga ner händerna och låta henne sköta resten.

Vi sliter med Fabiolas mugg på bakbenen, tvättar och smörjer med karledssalva varje dag, typiskt såhär innan treårs testet, hoppas vi kan få bukt med det innan hon ska visas.


Fåren verkar trivas hos oss, Erika har tränat dem att komma när hon lockar på dem så de följer henne så fort hon kommer till hagen, vi har gjort hagen så de kan gå in i sitt rum när de vill på dagarna.

Kommentarer

  • Maria säger:

    Hej!

    Huva lider med er att ta bort taggtråd, de är hemskt!

    Har ni testat grönsåpa o socatil på muggen? Hade jätte mkt hästar på Tullis med mugg o de va de enda som fungerade. Mjukade upp skorporna med varmvatten o såpa o rev bort de skorpor som gick o sen på med socatil, blev jätte bra på kort tid!

    Så kul o följa er blogg o se vad som händer, stor skillnad på gården sen jag va ner!

    Kram Maria

    2009-04-23 | 21:56:21
    Bloggadress: http://miamaria84.blogg.se/

Kommentera inlägget här: