Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Påskdagen

Kategori:

Ännu en solig härlig dag, vi har stängt fårhage och rensat bort gamla stänget och slyn upp till sommarbetet, men där har vi många dagars jobb med att rensa bort taggtråden innan vi kan släppa hästarna där, vi ska köpa nya avbitare och sätta igång i veckan. Fårhagen gjorde vi längst ner under äppleträden på tomten, för där var det massor med sly, som vi hoppas att fåren hjälper oss att städa upp.

Tänk er röda rosor och blå lavendel i de här rabatterna på var sin sida om grusgången med rött granitgrus,
Det hade tydligen någon gång varit rosor i de här rabatterna, men det var nog längesen.


Jag red Fabiola på ridplanen på klubben, hon travade friskt idag och bjöd riktigt bra, men bara i traven, vi fick några få steg i galopp, men då kunde hon inte svänga i hörnet, så där blev det stopp. Men det blir nog bra, bara hon förstär att hon har den tredja gångarten också.

Sen hoppade Sofia Vilja i ridhuset, det gick riktigt bra, Vilja var lugn och Sofia red henne bra, (det här blir farligt, nu har jag snart ingen häst längre). Sofia hoppade en meter och det kändes inte alls svårt sa hon.

Sen hem och hämta Pandora, då fick vi plocka bort alla markbomar före hindren så började hon få ordning på benen och hoppade riktigt högt, hon tar i alldeles för mycket, hon tycker att det är såå kul. Kenth fick lägga ner händerna och låta henne sköta sig själv så hoppade hon väldigt fint. Börjar bli lite ordning på galoppen också. Så det blir nog bra så småningom.

Sista vändan blev till Djupedal vid niotiden och hämtade de här sötnosarna, som fick flytta in bredvid Fabiola, gissa om hästarna var brydda. Den svarta tackan är mamma till de två lammungarna och den andra fick inga lamm iår.

Kommentarer

  • Sandra säger:

    Hej!



    Tack för titten i ert fina stall och hus, och för kaffet och suveränt god kaka =)

    2009-04-13 | 21:25:53

Kommentera inlägget här: