Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Lördag 25 april

Kategori:

Morgonen började med kaos, fåren hade lyckats ta sig ut inatt från sitt rum och rymt bort på ängen, så när Kenth skulle släppa hästarna så kom de springande och skapade kaos, Andromeda lyckades springa tillbaka in genom stallet och ut på framsidan, andra gången hon är lös, hon är ganska långsam i vanliga fall, men vad hon sprang, syrenhäcken på drygt 1 meter tog hon enkelt och så var hon inne på gräsmattan, hon hann göra en hel del hovspår innan vi fick trängt in henne i en fålla och fånga henne. De andra hästarna var ganska upprörda men som tur var fortfarande i hagen. Nu har vi säkrat ingången med en extra rem och fårhuset med två extra hakar, så vi hoppas det blir en lugn natt.

Tjejerna tog bussen in till Torp för att shoppa utan sina föräldrar och det hade gått bra. Det har varit veckans diskussion för vi  tycker inte att det är ok för två 12-åringar att åka själva på Torp, men till slut blev det en kompromiss så storasyster åkte med på bussen, vad tycker ni ??? 

Jag hade träningar ute på ridbanan på ridskolan, det var riktigt sommarvarmt och hästarna var lite sega och trötta av värmen, men det är härligt.

Kenth tränade för Stefan idag och gick riktigt bra, han fick jobba mycket i sakta tempo, så att Pandora fick lära sig att vänta och inte stressa upp sig så, t.o.m galoppen gick riktigt bra. Det brukar ju vara ben överallt när Pandora galopperar, men nu balanserade hon upp sig riktigt fint. Det går framåt med stormsteg, den 1 maj ska Pandora iväg på hopptävling.

Fick faktiskt planterat tomatplantorna i växthuset och det blev bra ska ta kort imorgon.

Skjutsade in Diva och Sofia för de skulle ha u-sek möte och gymkana, sen for jag in med Vilja och red en liten stund, tvättade och klippte henne så nu är hon fin för tävlingen imorgon i Kungälv.

Kommentarer

  • A-C säger:

    När jag var 12 fick jag inte åka till stan själv och inte kommer då Ida-Jane få göra det så jag tycker helt rätt!

    2009-04-26 | 19:43:56

Kommentera inlägget här: